Кулинарни рецепти » Ябълкови сърчица

 Ябълкови сърчица

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пакет готово бутер тесто
• 4 кисели ябълки
• 50 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. брашно
• захаросани вишни или череши

Начин на приготвяне:

Разстиламе тестото върху масата и го разрязваме на 16 квадрата. С помоща на по-голяма форма изрязваме от всеки квадрат по едно сърце.

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на резенчета.

Покриваме дъното на тавата с хартия за печене и нареждаме изрязаните сърца. Разпределяме ябълковите резенчета върху сърцата, като ги подреждаме като керемидки.

Разтопяваме маслото и с четчица намазваме ябълките. Поръсваме отгоре със захарта и печем около 15 мин при температура 200°С. Украсяваме изпечените сърчица със захаросани вишни или череши и ги поднасяме топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало