Кулинарни рецепти » Черен дроб с пикантен сос

 Черен дроб с пикантен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешки черен дроб
• 50 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• майорана, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме дроба с гореща вода и го сваряваме. След като изстине го отцеждаме и го нарязваме на ситно.

Запържваме брашното в маслото и разреждаме с 1л топла вода. Прибавяме подправките и оставяме соса да поври 5-6 мин, след което в него пускаме нарязания дроб и варим още 10 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало