Кулинарни рецепти » Дроб-сарма

 Дроб-сарма

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 було
• дреболиите от 1 агне без черния дроб
• 1 връзка пресен лук
• 3-4 с.л. олио и краве масло
• 1 ч.ч. ориз
• сух джоджен
• суха чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в гореща подсолена вода. Отцеждаме и щом изстинат, ги нарязваме на дребни кубчета.

В сгорещената мазнина пържим наситнения лук, докато омекне. Прибавяме ориза и го пържим, докато стане стъклен. Наръсваме сместа със сол и черен пипер и я прибавяме към дреболиите. Хубаво объркваме и подправяме с джоджен и чубрица.

Пълним булото с тази смес, завръзваме го и го печем в намаслена тавичка, на чието дъно сме сипали малко бульон от варенето на дреболиите. Печем, докато булото поруменее равномерно.


Ако нямаме було, разбиваме 3 яйца с 2 с.л. брашно, прибавяме 1 ч.ч. кисело мляко, посоляваме, разбъркваме и с тази смес заливаме почти изпечената дроб-сарма. Печем само на горен реотан, докато заливката поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало