Кулинарни рецепти » Брюкселски медальон

 Брюкселски медальон
/Белгия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 резена целина
• 2 с.л. краве масло
• 4 парчета черен дроб
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. галета
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме целината и я изпържваме в сгорещената мазнина до светло златистожълто.

Вземаме парчета черен дроб с големината на целината, овалваме ги последователно в брашно, яйце и галета и ги изпържваме от двете страни. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок и нареждаме дроба върху целината.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало