13.12.2019 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  2402  |   0  
Пилешка яхния с вино
Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 непълна ч.ч. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които посоляваме, овалваме в брашно и пържим в сгорещеното масло до леко порозовяване от всички страни. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.

Препичаме в сух тиган 1 с.л. брашно, размиваме го с 1 к.ч. хладка вода и го сипваме при лука. След няколко минути връщаме месото и прибавяме черния и червения пипер и нарязаните на ситно скилидки чесън. Посоляваме на вкус, наливаме виното и толкова топла вода, че течността да покрие продуктите.

Захлупваме и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
02.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019