Кулинарни рецепти » Задушено пиле с магданоз

 Задушено пиле с магданоз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 1 с.л. брашно
• 2-3 връзки магданоз
• сокът от 1 лимон
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които задушаваме в разтопеното масло. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук и нарязаната на кубчета целина. Щом омекнат, поръсваме леко препеченото брашно, разбъркваме и варим на умерен огън.

Щом сосът кипне, връщаме пилешките порции. Посоляваме и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Захлупваме и задушаваме, докато месото омекне напълно. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, а след 5-6 мин подправяме с черен пипер и лимонов сок и прибавяме разбитото с киселото мляко яйце. Веднага отстраняваме съда от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало