Кулинарни рецепти » Печенина от Етрополе

 Печенина от Етрополе

Продукти:

• 750 г телешко, шилешко или свинско месо
• 1 кг картофи
• 1 ч. ч. ориз
• 2 глави лук или 1 връзка пресен лук
• 3-4 с. л. олио
• 3 нарязани домата
• магданоз, копър, листа от целина
• джоджен, чубрица
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме до полуготовност в малко вода. В олиото задушаваме нарязания на ситно лук и поръсваме с червения пипер.

Картофите нарязваме на филийки. Нарязваме всички подправки на ситно.

Слагаме в тава месото, лука, картофите, доматите, ориза и подправките и ги объркваме. Заливаме с 2,5 ч. ч. гореща вода. Печем печенината в умерена фурна. Ако е необходимо, доливаме още гореща вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало