Кулинарни рецепти » Класически ростбиф

 Класически ростбиф
(Англия)

Продукти:

• 1 кг месо от телешки гърди
• сол
• мазнина

Начин на приготвяне:

Слагаме месото в тавичка, без да го солим и да го начукваме, с малко мазнина. Поставяме го в силно загрята фурна, за да се запече от всички страни и да се образува хрупкава коричка.

След 10 мин посоляваме и обливаме с отделения сок. Задушаваме още 15 мин на слаб огън. Вътре готовият ростбиф трябва да е сочен и розов.

Сервираме го цял. Най-добрата му гарнитура е йоркширският пудинг.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало