Продукти: (за 4 порции)
• 800 г еднакво големи картофи
• 60 г мазнина
• 40 г мляко
• 20 г брашно
• 280 г смляно месо
• 2 яйца
• 1 глава лук
• червен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме и издълбаваме картофите, като ги изравняваме отдолу, за да могат да стоят.
Изпържваме смляното месо като за мусака. Слагаме сол и червен пипер.
Изпържваме издълбаните картофи от всички страни, за да омекнат и ги пълним с месото.
Отделно върху огъня приготвяме гъсто тесто от млякото, брашното и маслото. Щом свалим тестото от огъня, разреждаме с яйце и го подправяме със сол вкус. Получената средно гъста смес прекарваме през къдрав шприц и върху всеки картоф правим капак.
Печем така приготвените картофи на фурна с малко вода или бульон.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...