Продукти: (за 4 порции)
• 800 г еднакво големи картофи
• 60 г мазнина
• 40 г мляко
• 20 г брашно
• 280 г смляно месо
• 2 яйца
• 1 глава лук
• червен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме и издълбаваме картофите, като ги изравняваме отдолу, за да могат да стоят.
Изпържваме смляното месо като за мусака. Слагаме сол и червен пипер.
Изпържваме издълбаните картофи от всички страни, за да омекнат и ги пълним с месото.
Отделно върху огъня приготвяме гъсто тесто от млякото, брашното и маслото. Щом свалим тестото от огъня, разреждаме с яйце и го подправяме със сол вкус. Получената средно гъста смес прекарваме през къдрав шприц и върху всеки картоф правим капак.
Печем така приготвените картофи на фурна с малко вода или бульон.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...