Продукти: (за 4 порции)
• 300 г кайма (смес)
• 1 филия фляб
• 1 яйце
• 40 г сланина
• 1 с.л. свинска мас
• 1-2 с.л. брашно
• половин глава лук
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, яйцето, половината от ситно нарязаната сланина, подправките и сол на вкус. Омесваме и разделяме сместа на 4 части. Оформяме шницели и ги поръсваме с останалата ситно нарязана сланина.
Навиваме шницелите на рулади и ги запържваме от всички страни в сгорещената свинска мас. Прибавяме червен пипер, наливаме гореща вода и задушаваме.
Изваждаме омекналите зрази и продължаваме да варим соса, докато остане на мазнина. След това сипваме брашното и запържваме. Наливаме гореща вода и сваряваме соса.
После го прецеждаме и заливаме зразите.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...