Кулинарни рецепти » Миш-маш с патладжан

 Миш-маш с патладжан

Продукти:

• 1 голям патладжан
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 4-5 яйца
• 3-4 с.л.олио
• 2 глави лук
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на тънки полукръгчета, посоляваме и оставяме да се отцеди горчивият сок.

Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в мазнината и 2 с.л. вода. Щом стане прозрачен, прибавяме патладжаните и нарязаните на ивички чушки. Задушаваме десетина минути и сипваме обелените и настъргани домати.

Посоляваме и готвим, докато ястието остане на мазнина. Накрая прибавяме разбитите яйца, разбъркваме, изчакваме яйцата да се забулят и отстраняваме от огъня.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало