Кулинарни рецепти » Варени яйца в пикантен сос

 Варени яйца в пикантен сос

Продукти:

• 600 г картофи
• 8 твърдо сварени яйца
• 300 г течна и 150 г заквасена сметана
• 1 глава лук, 1 маринована краставичка
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка босилек
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на четвъртинки и ги сваряваме в подсолена вода. Обелваме яйцата и ги разрязваме на половинки.

Смесваме двата вида сметана и леко я загряваме.

Нарязваме на ситно лука и краставичката. Отделяме 2-3 стръкчета босилек, а останалите зелени подправки нарязваме на ситно.

Всичко смесваме със сметаната и отново загряваме. Подправяме соса с лимоновия сок, горчицата, сол и черен пипер.

Разрязваме яйцата на половинки. Във всяка чиния слагаме по 4 половинки яйца, сипваме от соса и картофите и украсяваме с листенце босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало