Продукти:
• 600 г картофи
• 8 твърдо сварени яйца
• 300 г течна и 150 г заквасена сметана
• 1 глава лук, 1 маринована краставичка
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка босилек
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме ги на четвъртинки и ги сваряваме в подсолена вода. Обелваме яйцата и ги разрязваме на половинки.
Смесваме двата вида сметана и леко я загряваме.
Нарязваме на ситно лука и краставичката. Отделяме 2-3 стръкчета босилек, а останалите зелени подправки нарязваме на ситно.
Всичко смесваме със сметаната и отново загряваме. Подправяме соса с лимоновия сок, горчицата, сол и черен пипер.
Разрязваме яйцата на половинки. Във всяка чиния слагаме по 4 половинки яйца, сипваме от соса и картофите и украсяваме с листенце босилек.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...