Кулинарни рецепти » Варени яйца с чеснов сос

 Варени яйца с чеснов сос

Продукти:

• 5 твърдо сварени яйца
• 1 твърдо сварен жълтък
• 15 скилидки чесън
• 8 филета аншоа
• 1 к.ч. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме яйцата и ги срязваме на половинки. Необелените скилидки чесън варим 20 минути.

Отцеждаме ги, обелваме и стриваме в хаванче. Прибавяме филетата аншоа, нарязани на малки парченца, и стрития жълтък. Всичко разбъркваме и наливаме на тънка струйка зехтина. С бъркане сгъстяваме соса.

Накрая подправяме със сол и черен пипер. Изсипваме соса в подходящо плато, отгоре подреждаме половинките яйца и украсяваме с клончета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало