Продукти:
• 8-10 твърдо сварени яйца
• 2 ч.ч. оцет
• 2 ч.ч. вода
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 1 ч.л. захар
• 1 опаковка майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме твърдо сварените яйца и ги нареждаме в стъклен съд.
Приготвяме марината от оцета, водата, дафиновия лист, едро нарязания лук, захарта и сол на вкус. Варим я 4-5 мин, прецеждаме и още гореща я сипваме върху яйцата.
Оставяме яйцата да престоят 3-4 дни в маринатата, след което ги изваждаме, нарязваме ги на четвъртинки, подреждаме ги в чиния за сервиране и заливаме с майонезата.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...