Почистваме зелката от кочана и твърдите части и я нарязваме на едро. Заливаме я с кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода. Оставяме я да кисне 2-3 мин, след което отцеждаме, заливаме я с друга леко подсолена вода и варим на умерен огън.
Когато зелето поомекне, прибавяме обелените и ситно нарязани картофи и също ги варим до омекване.
Отделно нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото. Прибавяме останалите зеленчуци, нарязани на ситно и ги задушаваме няколко минути. Поръсваме леко запеченото брашно, заливаме с 2-3 ч.ч. вода, прибавяме натрошения хляб и варим на тих огън.
Когато зеленчуците поомекнат сипваме всичко при картофите и зелето. Прибавяме дафиновия лист, кима и черния пипер. Наливаме малко гореща вода и кипваме супата. Отстраняваме от огъня, опитваме на сол и застройваме с киселото мляко.
Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.