Кулинарни рецепти » Подлучена бобена чорба

 Подлучена бобена чорба

Продукти:

• 300 г зрял фасул
• 2 сухи червени чушки
• 2 моркова
• 1 стрък праз
• 1 главичка чесън
• 1 парче целина
• 1 стрък целина
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. олио
• девесил, магданоз, джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 7-8 ч.ч. нова вода и го възваряваме на огъня заедно с олиото, ситно нарязания праз и нарязаните на малки кубчета целина и морков. Варим на тих огън 40-50 мин.

В сух тиган запичаме почистените от семената чушки и обеления чесън. Счукваме ги заедно в хаванче и ги изсипваме при боба. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и ситно нарязаните стръкове целина (без листата).

Готвим 10-15 мин и поръсваме със ситно нарязаните девисил, магданоз, джоджен и листа от целина. Посоляваме и варим още 5-6 мин.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало