Кулинарни рецепти » Подлучена бобена чорба

 Подлучена бобена чорба

Продукти:

• 300 г зрял фасул
• 2 сухи червени чушки
• 2 моркова
• 1 стрък праз
• 1 главичка чесън
• 1 парче целина
• 1 стрък целина
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. олио
• девесил, магданоз, джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 7-8 ч.ч. нова вода и го възваряваме на огъня заедно с олиото, ситно нарязания праз и нарязаните на малки кубчета целина и морков. Варим на тих огън 40-50 мин.

В сух тиган запичаме почистените от семената чушки и обеления чесън. Счукваме ги заедно в хаванче и ги изсипваме при боба. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и ситно нарязаните стръкове целина (без листата).

Готвим 10-15 мин и поръсваме със ситно нарязаните девисил, магданоз, джоджен и листа от целина. Посоляваме и варим още 5-6 мин.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало