Продукти: (за 5 порции)
• 250 г печурки
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 корен от магданоз
• 5 с.л. краве масло
• 500 мл зеленчуков бульон
• 2 картофа
• 1 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. прясно мляко
• копър, магданоз
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
В 3 с.л. мазнина задушаваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета морков и магданозен корен. След 5-6 мин прибавяме нарязаните на парченца гъби, разбъркваме ги със зеленчуците и наливаме бульона.
Щом бульона заври, слагаме нарязаните на кубчета картофи и наливаме вода /или още бульон/, така че течността да стане около 1,2 л. Варим на тих огън, докато се сварят картофите.
Запържваме в останалата мазнина препеченото брашно, отстраняваме от огъня и когато запръжката се охлади, разреждаме с 1 к.ч. от чорбата и сипваме в тенджерата. Подправяме с лимонов сок и сол.
Разбиваме жълтъците, наливаме прясното мляко, разреждаме застройката с 2-3 с.л. от чорбата и я сипваме в тенджерата. Преди поднасяне поръсваме с магданоз и копър.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...