Кулинарни рецепти » Рибена салата с тиквички и чесън

 Рибена салата с тиквички и чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г рибено филе
• 3 тиквички
• 3 домата
• 1 глава лук
• 5-6 скилидки чесън
• 10-12 маслини
• 1 к.ч. зехтин
• сокът от 1 лимон
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата в подсолена вода, отцеждаме и я нарязваме на малки парченца.

Сваряваме тиквичките в подсолена вода, отцеждаме и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме нарязания на филийки лук, обелените и нарязани домати, счукания чесън, изстиналата риба и обезкостените маслини. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Разбиваме зехтина с лимоновия сок и оцета. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало