Продукти:
• 300 г едра солена риба
• 800 г червено цвекло
• 2 средно големи глави керевиз
• 5-6 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Слагаме рибата в студена вода за 2-3 часа за да се обезсоли, след което обелваме кожата й , обезкостяваме и я режем на малки късове.
Варим в подсолена вода, поотделно, изчистения и измит керевиз и цвеклото до сваряване , но не и разваряване. Нарязваме ги на тънки резенчета и ги смесваме с рибата, олиото и оцета.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...