Продукти:
• 12 стръка пресни аспержи
• 1 едра салата
• 1 краставица
• 20 маслини без костилките
• 8 филенца от аншоа
• 4 твърдо сварени яйца, разрязани на половинки
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 4-5 с.л. зехтин или олио
• 4 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре мазнината, оцета, горчицата, 1 стрък много ситно нарязан зелен лук, черен пипер и сол.
Почистваме и сваряваме (без да разваряваме) аспержите в подсолена вода. След това ги изваждаме и горещи ги заливаме с приготвения сос. Оставяме ги за 4-5 часа в хладилника.
Почистваме салатата и я накъсваме на парченца. Размесваме я с останалия нарязан зелен лук и наситнен магданоз.
Разстиламе сместа в голяма салатиера, разполагаме върху нея аспержите, гарнираме с нарязаните на колелца краставица, яйцата, аншоата и маслините. Заливаме със соса от мариноването на аспержите и поднасяме веднага.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...