Продукти:
• 250 г пушена сьомга
• 250 г макарони
• 1 ябълка
• 1 връзка зелен лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. сметана
• сокът от 1 лимон
• 2-3 ч.л. ситно настърган хрян
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме рибата на кубчета и я напръскваме с 2 с.л. лимонов сок. Обелваме ябълката и я нарязваме на тънки филийки, а лука нарязваме на дребни парченца.
Смесваме рибата, лука и ябълката и прибавяме изстиналите макарони. Разбиваме киселото мляко със сметаната и настъргания хрян. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме салатата с получения сос.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...