Продукти:
• 250 г пушена сьомга
• 250 г макарони
• 1 ябълка
• 1 връзка зелен лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. сметана
• сокът от 1 лимон
• 2-3 ч.л. ситно настърган хрян
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме рибата на кубчета и я напръскваме с 2 с.л. лимонов сок. Обелваме ябълката и я нарязваме на тънки филийки, а лука нарязваме на дребни парченца.
Смесваме рибата, лука и ябълката и прибавяме изстиналите макарони. Разбиваме киселото мляко със сметаната и настъргания хрян. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме салатата с получения сос.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...