Продукти:
• 2 солени херинги
• 2 яйца
• 1 глава лук
• 3 с.л. оцет
• 1 с.л. маргарин
• 1 ч.л. горчица
• 1 щипка захар
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз
Начин на приготвяне:
Изкисваме добре рибата, след което отстраняваме кожата и костите. Нарязваме я на не много малки кубчета.
Нарязваме лука на ситно и леко го задушаваме в маргарина. Прибавяме разбитите с оцета яйца и бъркаме, докато сместа се посгъсти. Подправяме с горчица и захар и отстраняваме от огъня.
Заливаме рибата с изстиналия сос, подреждаме наоколо нарязаните на филийки твърдо сварени яйца, украсяваме с клончета магданоз и поднасяме.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...