Продукти:
• 1 пушена скумрия
• 5 картофа
• 1 връзка пресен лук
• 1/2 к. ч. оцет
• 2 с. л. олио
• 10 маслини
• 1 лимон
• магданоз
Начин на приготвяне:
Почистваме скумрията от костите и кожата и я нарязваме на парченца. Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на кубчета. Почистеният лук нарязваме на кръгчета.
Размесваме изброените продукти, поливаме ги с оцет и олио и украсяваме с обезкостени маслини, резенчета лимон и наситнен магданоз.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...