Продукти:
• 4 средно големи осолени риби (селда, херинга)
• 750 г картофи, сварени с кората
• 2 по-едри глави лук
• 250 г шунка или варено месо
• смлян черен пипер
• 4 с. л. оцет
• 4 с. л. захар
• 1 щипка сол
• горчица на вкус
• 200 г сметана
Начин на приготвяне:
Накисваме солената риба във вода или смес от равни части вода и прясно мляко. Изчистваме я и я нарязваме на кубчета.
Сваряваме, обелваме и нарязваме на кубчета и картофите. Месото нарязваме на тънки и дълги ивички. Смесваме продуктите.
Разбиваме сметаната. Лука нарязваме много на ситно.
В оцета разбъркваме горчицата, солта и захарта и с тази смес заливаме салатата. Прибавяме и лука.
Объркваме всичко добре, прехвърляме в салатиера и отгоре правим "шапка" от сметаната. Слагаме салатата в хладилник за 2 часа.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...