Продукти:
• 300 г солена херинга
• 400 г майонеза
• 300 г картофи
• 200 г зелен фасул
• 200 г кисели краставички
• 1-2 скилидки чесън
• 1-2 домата
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме нарязания на дребни парчета зелен фасул, нарязаните на кубчета кисели краставички и ситно накълцаното филе от солена лакерда. Подправяме със счукания чесън, заливаме с майонезата и разбъркваме много добре.
Оставяме сместа да престои 2 часа на студено. След това оформяме от нея купчинки в чиния за сервиране и ги украсяваме с нарязаните на кръгчета домати.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....