Кулинарни рецепти » Яйчена салата с раци

 Яйчена салата с раци

Продукти:

• 1 зелена салата
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 ябълка
• 1 банан
• 100 г консервирани раци
• 125 г трапезна майонеза
• 1 ч.л. къри на прах
• 3 с.л. лимонов сок
• копър, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелената салата по на едро и я слагаме в голяма плитка салатиера.

Обелваме ябълката, изчистваме и семките и я нарязваме на 8 резенчета, а банана нарязваме на колеца. Яйцата също нарязваме на колелца. Подреждаме ги върху зелената салата.

Отцеждаме раците и ги изплакваме. Подреждаме ги върху плодовете.

Смесваме кърито, солта, черния пипер и лимоновия сок. Разбъркваме ги добре с майонезата. Изсипваме тази заливка върху салатата и я наръсваме с копър и магданоз.



Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало