Продукти:
• 300 г зелен фасул
• 200 г риба тон
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. лимонов сок
• 4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула косо на парченца с дължина около 2 см. Пускаме го във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Отцеждаме, поръсваме с лимоновия сок, олиото и малко черен пипер и го оставяме да изстива.
Когато изстине го изсипваме в чиния за сервиране и отгоре подреждаме нарязаната на парченца риба. Украсяваме с нарязаните на кръгчета яйца.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...