Продукти:
• 300 г зелен фасул
• 200 г риба тон
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. лимонов сок
• 4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула косо на парченца с дължина около 2 см. Пускаме го във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Отцеждаме, поръсваме с лимоновия сок, олиото и малко черен пипер и го оставяме да изстива.
Когато изстине го изсипваме в чиния за сервиране и отгоре подреждаме нарязаната на парченца риба. Украсяваме с нарязаните на кръгчета яйца.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...