Продукти:
• 2 мариновани селди
• 500 г картофи
• 2 твърдо сварени яйца
• 10-12 маслини
• 150 г заквасена сметана
• 1 малка ябълка, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета.
Обезкостяваме рибата и я накъсваме на дребни късчета, които прехвърляме в салатиера заедно с картофите и нарязаните на кръгчета яйца. Прибавяме маслините, на които сме отстранили костилките.
Поръсваме с настърганата ябълка и заливаме със сметаната, разбита с оцет и черен пипер. Разбъркваме много добре, охлаждаме и поднасяме.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...