Продукти:
• 2 мариновани селди
• 500 г картофи
• 2 твърдо сварени яйца
• 10-12 маслини
• 150 г заквасена сметана
• 1 малка ябълка, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета.
Обезкостяваме рибата и я накъсваме на дребни късчета, които прехвърляме в салатиера заедно с картофите и нарязаните на кръгчета яйца. Прибавяме маслините, на които сме отстранили костилките.
Поръсваме с настърганата ябълка и заливаме със сметаната, разбита с оцет и черен пипер. Разбъркваме много добре, охлаждаме и поднасяме.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...