Продукти:
• 500 г сварени скариди
• 1 глава лук
• 1 ч.л. джинджифил на пюре
• 1/2 ч.л. пресован чесън
• 2 домата
• 4 сушени червени люти чушлета
• 6 ч.л. кокосови стърготини
• 1 ч.л. сипанено семе
• 1-2 ч.л. къри
• 3-4 дафинови листа
• 1-2 ч.л. сол
• 1-2 ч.л. бял оцет
• 4 ч.л. оцет
• 4 ч.л. олио
Начин на приготвяне:
Препичаме в тиган без мазнина кокоса, сипаненото семе и стриваме вътре чушките.
В сгорещено в дълбок тиган олио, пускаме дафиновите листа, след минута прибавяме настърганите лук, домати, чесън и джинджифила и ги запържваме. Добавяме кърито и счукания кокос, чушките и сипаненото семе и заливаме с 1/2 ч. топла вода.
Объркваме добре сместа и я оставяме на слаб огън около 10-15 мин. Малко преди да я свалим, сипваме скаридите и оцета.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...