Кулинарни рецепти » Пъстра салата с риба и фасул

 Пъстра салата с риба и фасул

Продукти:

• 2 консерви риба в масло
• 1 ч.ч. бял фасул
• 1 ч.ч. червен фасул
• 200 г грах от консерва
• 2-3 скилидки чесън
• 5 твърдо сварени яйца
• 1 лимон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме двата вида фасул за 1 нощ в студена вода. На другия ден ги сваряваме в нова вода, отцеждаме и оставяме да изстинат. После ги смесваме и посоляваме на вкус.

Отцеждаме рибата и я разкъсваме на парченца.

Обелваме яйцата и ги нарязваме на кръгчета. Подреждаме ги в широка чиния за сервиране, а върху тях разстиламе фасула. Разпределяме рибата върху фасула, поръсваме счукания чесън и покриваме отгоре с отцедения грах.

Заливаме салатата с маслото от консервите и украсяваме с кръгчета лимон и клончета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало