Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца
• 4 домата
• 1 зелена салата
• 1 малка консерва аншоа
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. горчица
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изцеждаме рибата от соса, в който е консервирана.
Нарязваме магданоза и салатата ги на ситно и ги разбъркваме. Нарязваме доматите на четвъртинки. По същия начин нарязваме и твърдо сварените яйца.
Покриваме дъното на голяма чиния за сервиране със ситно нарязаната салата. Отгоре нареждаме яйцата и доматите. Украсяваме с рибата и с клончета от магданоз.
Разбиваме до побеляване олиото заедно с оцета, горчицата, сол и черен пипер на вкус. Заливаме салатата с така приготвения сос и поднасяме веднага.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...