Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца
• 4 домата
• 1 зелена салата
• 1 малка консерва аншоа
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. горчица
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изцеждаме рибата от соса, в който е консервирана.
Нарязваме магданоза и салатата ги на ситно и ги разбъркваме. Нарязваме доматите на четвъртинки. По същия начин нарязваме и твърдо сварените яйца.
Покриваме дъното на голяма чиния за сервиране със ситно нарязаната салата. Отгоре нареждаме яйцата и доматите. Украсяваме с рибата и с клончета от магданоз.
Разбиваме до побеляване олиото заедно с оцета, горчицата, сол и черен пипер на вкус. Заливаме салатата с така приготвения сос и поднасяме веднага.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...