Продукти:
• 1 средно голяма глава карфиол
• 6 сардели /от консерва в собствен сос/
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. винен оцет
• 15-20 маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода. Щом омекне, го отцеждаме. Заливаме го със студена вода и отново оставяме да се отцеди. Разделяме го на розички и го размесваме с маслините и с обезкостените и нарязани на късчета сардели.
Разбиваме олиото заедно с оцета, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...