Продукти:
• 500 г филе от скумрия или мерлуза
• 1 ч.ч. майонеза
• 2 мариновани чушки
• 500 г домати
• 2-3 връзки пресен лук
• 3-4 краставички
• 1 лимон
• 1 с.л. оцет
• 1 морков
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме филето, изваждаме го от бульона и го оставяме да изстине.
Нарязваме го на малки кубчета и го смесваме със ситно нарязания лук, обелените и нарязани на кубчета краставички, ситно нарязан копър и магданоз, половината от майонезата и сол на вкус.
Разрязваме доматите на две и издълбаваме вътрешността им. Напълваме ги с приготвената салата и ги нареждаме в плато за сервиране.
Отгоре украсяваме с останалата майонеза, кръгчета от морков, резенчета от лимон и клончета от магданоз.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...