Продукти:
• 200 г ориз
• 400 г броколи
• 2 сардели /от консерва в собствен сос/
• 3-4 с.л. олио
• 1 опаковка майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Варим ориза в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме и го изсипваме в купа. Поръсваме с олиото.
Сваряваме броколите в подсолена вода. Отцеждаме, накъсваме ги на малки парчета и ги смесваме с ориза и обезкостените и нарязани сардели.
Заливаме всичко с майонезата, разбъркваме и поднасяме.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...