Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул с цаца

 Салата от зрял фасул с цаца

Продукти:

• 250-300 г зрял фасул
• 100-150 г цаца
• 2 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1-2 твърди домата
• 1 к.ч. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• 10-15 маслини без костилки
• 1 лимон
• 2 с.л. кетчуп
• 5-6 зърна черен пипер
• магданоз, копър, сол

За маринатата:

• 1 ч.ч. оцет
• 1 глава лук
• копър

Начин на приготвяне:

Накисваме рибата за едно деноноцие в марината от оцет и ситно нарязани копър и лук. След това накълцваме половината от рибите на дребно, а останалите оставяме цели.

Накисваме фасула за една нощ, след което го изплакваме и го сваряваме само във вода.

Претриваме половината от сварения фасул през сито и го смесваме с доматеното пюре, 1-2 ч.л. от маринатата, 2 с.л. олио, накълцаната риба, ситно нарязаните лук, магданоз и копър, малко черен пипер и кетчупа. Разбъркваме сместа добре и с нея оформяме основата на салатата в средата на блюдо за сервиране.

Смесваме останалия сварен фасул с почистените от костилките маслини, целите рибки, 1 ситно нарязано твърдо сварено яйце и малко лук, нарязан на тънки ивички. Оформяме тази смес като купчинка върху основата на салатата. Поръсваме със смлян черен пипер, ситно нарязани копър и магданоз, с останалото олио и с марината.

Гарнираме салатата с кръгчета от другото яйце, от доматите и от лимона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало