Продукти:
• 400 г къси макарони (ригатони)
• 500 г домати
• 250 г моцарела
• 1 жълта пиперка
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. балсамов оцет
• 4 с.л. зехтин
• 1 с.л. каперси
• 1 с.л лимонов сок
• 2 с.л. наситнен магданоз
• 2 с.л. наситнен розмарин
• 1 с.л. ситно нарязана мента (или джоджен)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна и го разбиваме с оцета и зехтина. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Нарязваме доматите и чушката, смесваме ги с наситнените листни подправки, заливаме с приготвения дресинг и разбъркваме. Прибавяме тази смес към сварените и отцедени макарони. Слагаме и нарязаната на кубчета моцарела.
Разбъркваме салатата, сипваме я в широка чиния за сервиране и подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...