Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 домата
• половин краставица
• 2-3 стръка зелен лук
• 250 г мека извара
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 3 с.л. олио
• 1 с.л лимонов сок
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на кубчета доматите и обелената краставица и подправяме с лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
Разреждаме изварата с млякото и претриваме през цедка. Прибавяме краставицата и доматите, както и ситно нарязаните зелен лук, копър и магданоз. Изсипваме в голяма чиния и украсяваме с доматени резенчета.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...