Кулинарни рецепти » Печени сардини

 Печени сардини

Продукти:

• 500 г сардини
• 2 домата
• 10 маслини
• няколко скилидки чесън
• 10 листенца босилек
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме добре сардините, измиваме ги на течаща вода и ги подсушаваме. Отделяме филетата и ги нареждаме в тавичка.

Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета, задушаваме ги в малко зехтин заедно с нарязания на ситно чесън, ситно нарязаните маслини и половината от босилека. Посоляваме леко, поръсваме с черен пипер и изливаме сместа върху подредените филета от сардините.

Печем в умерена фурна. Поръсваме опечените сардини с останалия босилек.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало