Продукти: (за 2-3 порции)
• 1 риба /около 750-800 г/
• 1 лимон
• 30 г краве масло
• 25 г калофер
• 40 г орехови трохи
• 75 г орехови ядки
• 150 г лук
• орехови листа
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме рибата със сол и черен пипер и пълним със смес от хлебните трохи, дребно нарязания лук, счуканите орехи и калофера. Отгоре намазваме с малко масло, загъваме в пергаментова хартия, а след това в орехови листа, които замазваме с кал или глина.
Така приготвената риба слагаме върху предварително нагорещена плоча, която затрупваме с пепел и жарава. Задушаваме 2-3 часа.
След това изваждаме, внимателно изчукваме изсъхналата пръст, отстраняваме ореховите листа, разгъваме хартията и поднасяме рибата поднася топла.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...