Кулинарни рецепти » Рибена солянка по руски

 Рибена солянка по руски

Продукти:

• 500 г рибно филе
• 1 кг прясно или кисело зеле
• 1 пакетче краве масло
• 50 г доматено пюре
• 40 г галета
• 2 кисели краставички
• 3 глави лук
• 1 ч.л. брашно
• 1 с.л. захар
• 2 дафинови листа
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме 1/3 от маслото и задушаваме в него нарязаното зеле, заедно с 1 глава наситнен лук, захарта и половината от доматеното пюре. В част от останалото масло запържваме другите две глави ситно нарязан лук.

Нарязваме почистената риба на парчета по 50 г, слагаме ги в тенджера, посоляваме, поръсваме с черен пипер и прибавяме обелените и нарязани на парченца краставички, на които сме отстранили семенната част, останалото доматеното пюре, запържения лук, 250 мл вода и 2 дафинови листа. Захлупваме и задушаваме 20 минути. После внимателно добавяме брашното, смесено с 1 ч.л. масло, и варим още 1-2 минути.

Подреждаме в тавичка половината от задушеното зеле, отгоре слагаме рибата с прибавките, поливаме със соса от задушаването на рибата, покриваме с останалото зеле, поръсваме с галетата, нахвърляме парченца масло и печем 10 минути.

Автор: Светлана Василева

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало