Кулинарни рецепти » Гювеч от дребна риба с пресен лук

 Гювеч от дребна риба с пресен лук

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг прясна дребна риба
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 връзки пресен лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3-4 домата
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 лимон
• 2 с.л. счукан сухар
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме рибата в пръстен съд заедно със ситно нарязания пресен лук, нарязаните на кубчета целина и моркови, обелените и настъргани домати и дафиновия лист. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.

Наливаме олиото, бялото вино и толкова вода, че да се покрият продуктите. Поръсваме със счукания сухар, нареждаме отгоре нарязания на колелца лимон. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало