Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пъстърва
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 3 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и оставяме да престои 30 мин.
Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме обелените и настъргани домати и също ги позапържваме. Поръсваме червения пипер, сипваме ориза, посоляваме и задушаваме 10 мин.
Слагаме рибата в намаслена тавичка и я заливаме с доматената смес. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...