Кулинарни рецепти » Пълнени чушки със сардели

 Пълнени чушки със сардели

Продукти: (за 2 порции)

• 4 големи чушки
• 1 скилидка чесън
• 4 домата
• 2 с.л. олио
• 50 г ориз
• 1 консерва сардели в собствен сос
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изцеждаме сарделите от соса, отстраняваме костите и ги нарязваме на ситно.

Отрязваме горната част на чушките и ги варим 5 мин в подсолена вода. Оставяме да се отцедят. Сваряваме ориза в част от бульона, в който сме варили чушките.

В сгорещеното олио запържваме обелените и настъргани домати заедно със ситно нарязания чесън. Прибавяме ориза, нарязаните сардели, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Напълваме чушките с тази смес и ги подреждаме в намаслена тавичка. Наливаме малко топла вода и печем 25 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало