Продукти: (за 4 порции)
• 1 шаран /около 1-1,5 кг/
• 1 ч.ч. олио
• 2 с.л. лимонов сок
• 500 г червени домати
• 1 лимон
• 10-12 зърна черен пипер
• смлян черен пипер
• магданоз, сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на парчета, посоляваме, поръсваме със смлян черен пипер и напръскваме с лимонов сок. Оставяме да престои 1 час.
Овалваме рибените парчета в брашно, нареждаме ги в тавичка и ги заливаме с олиото. Прибавяме обелените и нарязани на малки парченца домати, черния пипер на зърна и ситно нарязания магданоз. Печем в умерена фурна, като накрая прибавяме нарязания на кръгчета лимон и допичаме.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...