Кулинарни рецепти » Риба по московски

 Риба по московски

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от мерлуза /скумрия, есетра/
• 500 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. сметана
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 4-5 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме филето със сол и черен пипер, овалваме го в брашното и цяло го позапържваме в сгорещената мазнина.

Попарваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и както са цели ги задушаваме в маслото.

В средата на метално плато слагаме полуизпърженото филе, а около него нареждаме задушените картофи. Поръсваме картофите със ситно нарязан магданоз и ги заливаме със сметаната, а филето заливаме с виното и лимоновия сок. Така оформеното плато запичаме 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало