Кулинарни рецепти » Тракийски рибен гювеч

 Тракийски рибен гювеч

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г филе от скумрия
• 1 ч.ч. олио
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1/3 буркан паприкаш консерва
• 1-2 домата
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибното филе на порции и посоляваме.

Задушаваме в мазнината ситно нарязания лук. Когато поомекне, прибавяме нарязаните на кубчета целина и моркови и също ги позадушаваме. След това слагаме паприкаша, червения пипер, ориза и ситно нарязания магданоз. Посоляваме, разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Отгоре нареждаме рибата и върху всяко парче риба слагаме по кръгче от доматите. Заливаме с 1 1/2 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна. Поръсваме опечената риба с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало