Кулинарни рецепти » Моруна с кашкавал

 Моруна с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от моруна
• 150 г кашкавал
• 2-3 с.л. олио
• 2-3 равни с.л. брашно
• 1 с.л. галета
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, пущаме ги в кипяща подсолена вода и варим 10 мин.

Запържваме брашното в сгорещеното олио, докато стане златисто. Прибавяме ситно нарязания магданоз, разреждаме с 1 к.ч. топла вода и варим 10 мин.

Нареждаме рибата в намаслена тавичка, заливаме със соса, поръсваме с галетата и настъргания кашкавал и запичаме 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало