Кулинарни рецепти » Суфле с пушена треска

 Суфле с пушена треска

Продукти: (за 4 порции)

• 450 г спанак
• 200 г пушено филе от треска
• 2 с.л. галета
• 300 мл прясно мляко
• 1 дафинов лист
• 1 главичка лук
• 25 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 щипка горчица на прах
• 4 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме рибеното филе с млякото, прибавяме, наситнения лук, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Посоляваме, завиваме с фолио и печем 20-25 мин на 200°С. Изваждаме треската, намачкваме я на каша, а млякото прецеждаме.

Задушаваме спанака с много малко подсолена вода, отцеждаме и го наситняваме.

Правим светла запръжка от млякото и брашното, изключваме котлона и наливаме с бъркане прецеденото мляко. Оставяме соса да се сгъсти и прибавяме горчицата и подправките. Щом поизстине, с бъркане сипваме разбитите на пяна жълтъци. Прибавяме треската и спанака и хубаво разбъркваме. Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Прехвърляме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка. Печем в умерена фурна, докато суфлето хубаво се вдигне и поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало