Кулинарни рецепти » Гювеч от скумрия

 Гювеч от скумрия

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от скумрия
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3 домата
• 3 чушки
• 1 к.ч. ориз
• 1-2 връзки магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и посоляваме.

Сгорещяваме олиото и последователно задушаваме нарязания на филийки лук, нарязаните на кубчета целина и моркови, 2 обелени и настъргани домата, нарязаните на ивички чушки, ориза и половината магданоз. Посоляваме и държим на умерен огън, докато оризът набъбне.

Изсипваме сместа в тавичка, нареждаме отгоре рибата, а върху рибата слагаме кръгчета от домата. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Готовото ястие поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало