Кулинарни рецепти » Пълнен шаран с кашкавал

 Пълнен шаран с кашкавал

Продукти:

• 1 шаран около 2 кг
• 250 г кашкавал
• 100 г краве масло
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргания кашкавал объркваме с омекналото на стайна температура масло и черния пипер. С тази смес напълваме предварително почистения и осолен шаран.

Зашиваме го и го слагаме в тава с олио или масло. Наливаме вода до половината на шарана. Отгоре намазваме с мазнина.

Печем около 30-40 мин на силна фурна, като от време на време поливаме шарана със соса, без да го обръщаме. Когато се зачерви, е готов. Сервираме го с гарнитура по желание.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало